Terima kasih pada jom buat kek

Cantik kan rupa parasnya... menawan ... nak simpanlah dalam e-resepi.. nanti ada masa boleh buat
simple dan nampak senang
KEK COKLAT MOI
ST
1 CWN GULA PASIR
1 CWN SERBUK KOKO
1 TIN SUSU CAIR
1 CWN MINYAK JAGUNG
1 CWN SUSU PEKAT
4 BIJI TELUR GRED A(PUKUL HINGGA BERBUIH)
11/2 CWN TPG GANDUM
1 ST BAKING POWDER
1 ST BAKING SODA
-MASUKKN GULA PASIR,SERBUK KOKO,SUSU CAIR,SUSU PEKAT,MINYAK JAGUNG KEDLM PERIUK MASAK ATS API PERLAHAN HINGGA GULA HANCUR & KETEPIKAN @ SEJUKKN
-AYAK TPG GANDUM,B.POWDER,B.SODA
-MASUKKAN BAHAN AYAK BERSELANG SELI DGN TELUR YG TELAH DIPUKUL KE DLM ADUNAN COKLAT HINGGA HABIS & KACAU SEBATI
-PANASKN PENGUKUS 10 MINIT DAHULU,KEMUDIAN KUKUS 45 MNT @ HINGGA MASAK
-DH SEJUK BOLEH LA TUANG COKLAT GANACHE
COKLAT GANACHE
250 ML WHIPPING CREAM
300G COKLAT MASAKAN
50G BUTTER
-MASAK WHIPPING CREAM,BIAR MENDIDIH SEKEJAP & TUTUP API
-BIARKN SEJUK & BOLEH LA TUANG ATAS KEK N DECO
SELAMAT MENCUBA .....
1 CWN GULA PASIR
1 CWN SERBUK KOKO
1 TIN SUSU CAIR
1 CWN MINYAK JAGUNG
1 CWN SUSU PEKAT
4 BIJI TELUR GRED A(PUKUL HINGGA BERBUIH)
11/2 CWN TPG GANDUM
1 ST BAKING POWDER
1 ST BAKING SODA
-MASUKKN GULA PASIR,SERBUK KOKO,SUSU CAIR,SUSU PEKAT,MINYAK JAGUNG KEDLM PERIUK MASAK ATS API PERLAHAN HINGGA GULA HANCUR & KETEPIKAN @ SEJUKKN
-AYAK TPG GANDUM,B.POWDER,B.SODA
-MASUKKAN BAHAN AYAK BERSELANG SELI DGN TELUR YG TELAH DIPUKUL KE DLM ADUNAN COKLAT HINGGA HABIS & KACAU SEBATI
-PANASKN PENGUKUS 10 MINIT DAHULU,KEMUDIAN KUKUS 45 MNT @ HINGGA MASAK
-DH SEJUK BOLEH LA TUANG COKLAT GANACHE
COKLAT GANACHE
250 ML WHIPPING CREAM
300G COKLAT MASAKAN
50G BUTTER
-MASAK WHIPPING CREAM,BIAR MENDIDIH SEKEJAP & TUTUP API
-BIARKN SEJUK & BOLEH LA TUANG ATAS KEK N DECO
SELAMAT MENCUBA .....
Tiada ulasan:
Catat Ulasan