Moist cake
Bahannya
500 gm butter cup
500 gm gula kaster
370 gm tepung gandum
2 sudu kecil baking powder
100 ltr minyak.masak
100 ltr air
100 gm serbuk koko
Telur A 9 biji
Bahannya
500 gm butter cup
500 gm gula kaster
370 gm tepung gandum
2 sudu kecil baking powder
100 ltr minyak.masak
100 ltr air
100 gm serbuk koko
Telur A 9 biji
Tepung gandum di ayak bersama serbuk koko,dan baking powder
Caranya
Pukul gula kaster bersama butter cup,,hingga kembang dan gebu,,lepas tu,,,masukan 5 biji telur pukul lagi,dlm 10 minit,,,kemudian masuk kan tepung yg telah di ayak separuh,,,pukul perlahan selama 5 minit,,bergitu seterusnya hingga habis,,,last masukan minyak.masak dan air,,putar sekejap.dan siap
Sementara tu panaskan oven,160-170c balar selama 55 minit.apa bila dah cukup masa membakar,,,,keluarkan ,,ambil lidi atau tester cucuk di permukaan kek,dan tgk.hasilnya,kalau masih ada tepung mentah yg masih melekat,,pada lidi atau tester maka ia blm.masak,,,masukan.balik,,dan tambah 10. Minit lagi masa membakar
Caranya
Pukul gula kaster bersama butter cup,,hingga kembang dan gebu,,lepas tu,,,masukan 5 biji telur pukul lagi,dlm 10 minit,,,kemudian masuk kan tepung yg telah di ayak separuh,,,pukul perlahan selama 5 minit,,bergitu seterusnya hingga habis,,,last masukan minyak.masak dan air,,putar sekejap.dan siap
Sementara tu panaskan oven,160-170c balar selama 55 minit.apa bila dah cukup masa membakar,,,,keluarkan ,,ambil lidi atau tester cucuk di permukaan kek,dan tgk.hasilnya,kalau masih ada tepung mentah yg masih melekat,,pada lidi atau tester maka ia blm.masak,,,masukan.balik,,dan tambah 10. Minit lagi masa membakar


Tiada ulasan:
Catat Ulasan