
Bhn a
200ml susu segar
5keping cheddar cheese
1sdu teh esen vanilla
70 g mentega
Bhn b
4 bji putih telor gred b
70 g gula
Bhn c
4 biji kuning telor gred b
70g tpg gandum(sy guna tpg serf raising flour)
Cara
-potong cheddar cheese kecik2 msuk dlm periuk +susu segar+esen vanilla kacau hgge adunan cair sebati..msuk.mentega kacau rata dan tutup api..ketepikan
-dlm bks lain pukul bhn b putih telor ngn gula hgge jd bertanduk klw terbalikkn bekas adunan telor x jatuh(dipanggil merigue)
-dlm bks lain pkul pukul kuning telo dr bhn c hgge gebu msuk tepung +adunan cheese yg dh msk td kacau sebati....
-kemudian msuk adunan putih telor td dlm adunan cheese kacau kaedah kaup balik ngn senduk shj hgge rata...
-pnskn oven suhu 170 drjah slma 20 mnt...tuang adunan dlm loyang yg di glis ngn mentega dan dia alas kertas minyak..
-msuk loyg adunan dlm loyg lg satu berisi air pns (kaedah bain marie).kemudin turun suhu 140 oc dan bkr kek slma 40 mnt/msk.

Tiada ulasan:
Catat Ulasan