Gambar dan Hiasan adalah dari Resepi Citarawan
Saya hanya tumpang di blog saya... terima kasih ya..


bahan bahannya
110 gm mentega
250 gm air
1 sudu kecil gula kaster
1/4 sudu teh garam
150 gm tepung gandum
4 biji telor
acuan dan buarhan yg sesuai dipotong kecil
Didihkan air, mentega, gula dan garam, tutup api, masukkan tepung gandum kacau mengunakan senduk kayu hingga menjadi doh.
buka semula api kacau lagi dalam 2-3 minit dengan api senderhana hingga cantik tidak melekat di kuali.
angkat doh dan kacau hingga suam, masukkan sebiji telor kacau hingga sebati dan masukkan sebiji lagi kacau hingga sebati
sejukkan doh dan boleh pipe dalam acuan

bakar pada suhu 160 c panas oven dulu ya
Krim Kastard
250 ml susu segar
2 besar sudu gula
2 sudu besar tepung kastard/jagung
1 biji kunig telor
1/2 sudu besar majerin
masak semua kecuali majerin.. dan likat masukka majerin sejukkan dalam peti sejuk dan boleh dah pipeping
Tiada ulasan:
Catat Ulasan