Dah bleh makan...hihi
Bahan A :
500gm tpg roti
20gm susu tepung
15 gm bread softener
10gm gram bread improver
80gm gula
10gm yis
100gm mntega
Bahan B :
210gm air sejuk+ 4ktul ais kiub... (anggaran)
1 biji telur
Caranya :
Satukan bahan kering n gaul rata, pastu masukkan bahan2 yg lain...
Uli hingga doh sebati n elastik..
Bentukkan n biarkan doh hingga 2x ganda...Pastu bleh letak topping n bakar pada suhu 180’ api atas bawah selama 30 minit…
Topping
100 gram mentega, dilembutkan
80 gram gula aising, diayak
2 biji telur
1 sudu makan coffee emulco
100 gram tepung gandum
Pukul mentega dan gula aising pada kelajuan sederhana selama 5 minit sehingga adunan ringan dan gebu.
Masukkan telur sedikit demi sedikit.
Masukkan coffee emulco
Masukkan tepung dan putar pada kelajuan perlahan sehingga semuanya sebati.
Masukkan kedalam piping bag dan sejukkan dalam peti sejuk sehingga sedia untuk digunakan.
210gm air sejuk+ 4ktul ais kiub... (anggaran)
1 biji telur
Caranya :
Satukan bahan kering n gaul rata, pastu masukkan bahan2 yg lain...
Uli hingga doh sebati n elastik..
Bentukkan n biarkan doh hingga 2x ganda...Pastu bleh letak topping n bakar pada suhu 180’ api atas bawah selama 30 minit…
Topping
100 gram mentega, dilembutkan
80 gram gula aising, diayak
2 biji telur
1 sudu makan coffee emulco
100 gram tepung gandum
Pukul mentega dan gula aising pada kelajuan sederhana selama 5 minit sehingga adunan ringan dan gebu.
Masukkan telur sedikit demi sedikit.
Masukkan coffee emulco
Masukkan tepung dan putar pada kelajuan perlahan sehingga semuanya sebati.
Masukkan kedalam piping bag dan sejukkan dalam peti sejuk sehingga sedia untuk digunakan.

Tiada ulasan:
Catat Ulasan