
Khairi Mansor saya share di blog saya ya chef... cantik dan menarik sangat.... Kalau ada masa saya nak buat lah... nanti tayang foto jenama saya pulak..
Portugese egg tart
By: Chef Khairi Mansor
1 keping Puff Pastry
*Bahan-bahan A*...
1/4 cawan Gula Halus- klu tk suka manis leh kurangkan sedikit
1/4 cawan Susu Cair atau Susu Segar
1/4 cawan Whipping Cream
3 biji Telur Kuning
1/4 sudu kecil Vanilla Extract
Cara-cara:
Panaskan oven, 200ºC.
Masukkan semua bahan-bahan A dalam mangkuk dan kacau sampai sebati. Ditapis dan diketepikan.
Potongkan puff pastry kepada 6 keping bentuk bulat. Cucuk permukaan puff pastry yg telah dipotong dgn garpu.
Masukkan puff pastry yg dipotong ke dlm tin muffin@alumminium cup@acuan tart shell.
Isilkan campuran telur ke dalam setiap puff pastry 3/4 penuh.
Bakar selama 20 minit. Biar sejuk dalam tin muffin selama 5-10 minit sebelum dikeluarkan.See More
By: Chef Khairi Mansor
1 keping Puff Pastry
*Bahan-bahan A*...
1/4 cawan Gula Halus- klu tk suka manis leh kurangkan sedikit
1/4 cawan Susu Cair atau Susu Segar
1/4 cawan Whipping Cream
3 biji Telur Kuning
1/4 sudu kecil Vanilla Extract
Cara-cara:
Panaskan oven, 200ºC.
Masukkan semua bahan-bahan A dalam mangkuk dan kacau sampai sebati. Ditapis dan diketepikan.
Potongkan puff pastry kepada 6 keping bentuk bulat. Cucuk permukaan puff pastry yg telah dipotong dgn garpu.
Masukkan puff pastry yg dipotong ke dlm tin muffin@alumminium cup@acuan tart shell.
Isilkan campuran telur ke dalam setiap puff pastry 3/4 penuh.
Bakar selama 20 minit. Biar sejuk dalam tin muffin selama 5-10 minit sebelum dikeluarkan.See More

Tiada ulasan:
Catat Ulasan