Rabu, 12 Mac 2014

TALAM CENDOL



Nor Cda nOR cDA  izinkan saya share resepi ini disini... ... sedap sangat resepi ini kalau ada masa macam nak buat je....



Talam Jagung


BAHAN BAHAGIAN BAWAH
240gm tpg beras
1150ml santan (800g santan+350gg air)
60g tpg gandum
1/2 cwn gula
1/2 tin jagung lam tin
sedikit pewarne kuning
1tsbp tpg ubi
cara2
campurkn kesemua bahan atau diblender
masak atas api sederhana hingga naik wap
tuang lam acuan 11x11 dan kukus 20minit

BAHAGIAN ATAS
150g tpg gandum
1cwn gula
3cwn santan pekat
1tsbp pandan paste
2biji telur

cara2
blender kesemua bahan dan kacau atas api hingga naik wap
tuang keatas lapisan bawah tadi dan kukus hingga masak selama 30minit....

Tiada ulasan: