Ahad, 4 Oktober 2015

TEPUNG GORENGAN LONG JOHN SILVER'S

EPUNG GORENGAN LONG JOHN SILVER'S
◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆
TUESDAY - 14•04•2015
RECIPE & PHOTO BY : MARIA MCWHINNIE
TRANSLATE BY : ALINAH BINTE ALI
NOTE :
TO MARIA MCWHINNIE FROM BOSTON, MASSACHUSETTS.
FROM BOTTOM OF MY HEART, THANK YOU SO MUCH FOR ALL THE GREAT RECIPE. MAY YOU BE BLESSED.
BAHAN (A) : DIAYAK
3/4 CAWAN TEPUNG GANDUM
2 SUDU MAKAN TEPUNG JAGUNG
1/4 SUDU TEH BAKING POWDER
1/4 SUDU TEH BICARBONATE OF SODA
1/4 SUDU TEH GARAM
BAHAN (B) :
3/4 CAWAN AIR
CARA NYA :
CAMPURKAN (A) & (B) DAN KACAU SEHINGGA RATA. MASUKKAN ISI IKAN ATAU ISI AYAM DAN GAUL SEHINGGA RATA.
PANASKAN MINYAK YANG PENUH DAN MASUKKAN IKAN ATAU ISI AYAM. GORENG SEHINGGA KUNING KEEMASAN SETELAH ITU DIANGKAT DAN TUSKAN.
HIDANGKAN BERSAMA COLESLAW, CILI SAUCE, MAYONNAISE & MASHED POTATO.

Tiada ulasan: