Hasil sumbangan dari Jom belajar Ilmu meroti dan Kuih Muih , terima kasih pada penyumbang
Biskut Snow White aka biskut cerelac..wajib ada time raya
Bahan2
1kg tpg gandum
400 gm tpg ubi
250 gm buttercup
40 gm ghee
Secawan gula aising
Coating
Secawan cerelac tin biru
Setengah cawan susu tpg nespray
Campurkan kedua bahan
Cara
1. Pukul butter ghee dan gula aising hingga sebati
2. Masukkan kedua jenis tpg
3. Uli hingga sebati
4. Bentukkan bulat kemudian leperkan or terap ikut suka pun bole
5. Bakar suhu 170 °c 25-30 minit
6. Golek atas bhb coating
Secawan cerelac tin biru
Setengah cawan susu tpg nespray
Campurkan kedua bahan
Cara
1. Pukul butter ghee dan gula aising hingga sebati
2. Masukkan kedua jenis tpg
3. Uli hingga sebati
4. Bentukkan bulat kemudian leperkan or terap ikut suka pun bole
5. Bakar suhu 170 °c 25-30 minit
6. Golek atas bhb coating
Tiada ulasan:
Catat Ulasan